2019-10-11
Uppropet om klimatet har sänts till Täby kommuns politiker i fullmäktige och kommunstyrelse. Mer info – LÄNK

2019-08-15
Overshoot Day, inträffade 29/7 2019
Det är den dag då vår konsumtion av jordens förnybara resurser överskrider naturens kapacitet att återskapa dem. Den infaller allt tidigare varje år (från den 29/12 1970 till 29/7 2019).Fotavtrycket beräknas på förnybara resurser från exempelvis jordbruksmarker, fiskevatten, skogarna och förmågan att ta upp avfall i form av koldioxidutsläpp. Overshoot Day beräknar vårt ekologiska fotavtryck, den yta eller mängd ekosystem som behövs för att producera naturresurserna och ta hand om avfallet som vår konsumtion ger upphov till.

2019-06-07
TNF önskar alla en solig och fin sommar men även att regn ska falla så vi slipper en upprepning av förra sommarens skogsbränder. Nedan kan du läsa om Naturskyddsförenings Skogspris som i år gick till Cecilia Lundin och Täby kommun.

2019-05-05
Lördag den 4 maj samlade Täby Naturskyddsförening entusiastiska skräpplockare vid Näsaängsbadet i Näsbypark på Nordiska kusträddardagen. På kusträddardagen går människor i hela Norden ut till närmsta strand och plockar skräp. Kusträddardagen arrangeras av Håll Sverige Rent för att uppmärksamma problemet med marin nedskräpning. Målet är att locka så många som möjligt att plocka skräp på sin närmaste strand. I fjol deltog 180 000 personer i hela Norden, bland dem 37 000 i Sverige.

2018-09-25
Nu finns vi även på Facebook!
LÄNK

2018-09-03
Täby Naturskyddsförening har nu fått Täby kommuns Miljöpris 2018.
Motivering: se bif bild

Fler bilder från kvällen:

2018-05-30
Täby kommun kom på 11:te plats i årets Naturvårdsranking.
Resultatet baseras på Naturskyddsföreningens naturvårdsenkät till alla Sveriges kommuner.
Täby fick sammalagt 43 poäng av 57 möjliga.
Hela 210 av landets 290 kommuner besvarade enkäten.
Bästa naturvårdskommun alla kategorier 2018 är Huddinge med 53 poäng. På andra plats kommer Lomma och tredjeplatsen går till Tierp.

Sveriges kommuner har väldigt olika förutsättningar att få höga poäng i enkäten. För att skapa en mer rättvis bild delades kommunerna inför rankningen in i sju grupper efter SKL:s kommungruppsindelning.

Bäst resultat i respektive grupp:

Storstad: Göteborg
Pendlingskommun nära storstad: Huddinge och Lomma.
Större stad: Örebro, en halv poäng före Helsingborg och Linköping.
Pendlingskommun nära större stad: Tierp, även tredjeplats i hela rikets ranking.
Lågpendlingskommun nära större stad : Motala
Mindre stad/tätort :Ystad och Kristianstad delad förstaplats

Pendlingskommun nära mindre stad/tätort: Nybro
Landsbygdskommun: Sunne
Landsbygdskommun med besöksnäring: Leksand

2016-03-01
Vill du utforska Täbys grönområden?
Börja med att leta efter krokodilen i Stolpaskogen.
Flera tips kan du hitta på: Stolpaleden